In de media

Met plezier de kreukels te lijf

Door PETER VAN DEN BELT GROENE HART –

Het wordt door velen gezien als verreweg de vervelendste huishoudelijke klus en nog tijdrovend ook: strijken.

Nadia van Keulen – Spinetto: Strijken is ontspannend.

Strijken doe je zo - aan het werk

Foto: Pim Mul

Maar je kunt het ook laten doen. Vrouwen uit het Groene Hart zien een gat in de markt. Nadia uit Stolwijk kreeg half december 2007 het idee voor een strijkservice. ,,Ik werk bij een financieringsmaatschappij in Reeuwijk en hoorde mijn collega’s klagen over het strijken. Als grap zei ik toen dat ik wel een strijkservice wilde beginnen. Dat vonden ze een goed idee. Ik heb het toen met familie besproken en ben gaan uitzoeken of er in de regio al zoiets was. Ik heb op internet niets kunnen vinden. Toen ben ik een logo gaan ontwerpen, een prijslijst gaan opstellen en reclame gaan maken via folderen. ’’

In maart 2008 begon Nadia daadwerkelijk met haar onderneming ‘Strijken doe je zo’. ,,Ik heb geen moeite met strijken. Als ik begin ga ik in een moeite door. Het is eigenlijk wel ontspannend, gewoon leuk als de kreukels weggaan. Voor mij is het ook een uitdaging om de strijk zo snel mogelijk af te krijgen. Ik heb ook geen televisie of radio aan tijdens het werk. Dat leidt af en dan ga je langzamer.’’  Ze adverteert ook in Gouda.

Strijken doe je zo - aan het werk 2

BRON AD 20 juni 2008